Miért érdemes a raktár takarítás feladatát egy professzionális csapatra bízni?

raktár takariatas

A tisztán tartott helyiségekről már tudományos körökben is bebizonyosodott, hogy valóban nagy befolyással vannak az általános egészségre – egyes kutatások eredményei szerint a rendezett otthonok lakói kevésbé bizonyulnak stresszesnek, mint a rendezetlen környezetek tulajdonosai. Azt már neveltetésünk során megtanulhatjuk szüleinktől, hogy nem csupán ott szükséges eltakarítanunk, ahol a szemnek látható, hanem a ház minden szegeletét tisztává kell formálnunk alkalmanként, hogy az patyolatnak legyen mondható.

Arról azonban kevesebb szó esik, hogy a ház belterén kívül minden helyiségről ugyanezen technikával és alapossággal érdemes eljárni, példaképpen a raktárak esetében is. A rendszeres raktár takarítás elvégzésére javasolt fokozottan figyelni, azt akkurátusan tisztítani és karbantartani, hiszen mindennek lelkiismeretes elvégzése sokszorosan kifizetődik számunkra. Hogy hogyan? Alább felsorolunk néhány nyomós okot a raktár takarítás pro érveit fókuszba helyezve.

Melyek a raktár takarítás előnyei?

A tisztán tartott raktár termelékenység-fokozó erővel bír, hiszen:

  • a raktárban dolgozó személyek nem ütköznek folyamatosan tevékenység-gátló akadályokba, és mindez kiváló hatással van a hatékonyságra, az aktivitásra
  • nem szükséges hosszú órákon át kutakodni egy-egy fontos eszköz, tárgy megleléséhez, hiszen minden a maga helyén van, rend van
  • amennyiben sikerül bevezetni a rendszeres takarítást és rendszerezést, rövid időn belül szemmel láthatóan és tapasztalhatóan egyaránt, ugrásszerűen megnövekszik a produktivitás – emlékszünk a szülők által mottóként mantrázott bölcs meglátásra, mely szerint: rend a lelke mindennek? Nos, a gyakorlatban mindez villámgyorsan bebizonyosodik.

A precíz raktár takarítás imázsfokozó hatással bír

Raktár takarítás cég

A takarítás, rendrakás, higiénia témákat illetően csak úgy hemzsegnek a klisék az emberek ajkain, melyeket lelkesen idézünk, hogy mintegy támpillérekként ösztökéljenek bennünket egy-egy tevékenység elvégzése során. Ne feledjük azonban, hogy mindezeket a sokat mondogatott frázisokat a gyakorlat szülte, így nem érdemes alkalmazni a félvállról vételüket, sem pedig a fülünk melletti eleresztésüket, ugyanis:

  • a raktár takarítás sokatmondóan nyilatkozik egy-egy vállalatról, valamint annak termékeiről, szolgáltatásairól is kristálytiszta képet alkot
  • egy rendben, tisztán tartott raktár mintegy betekintést nyújt a vállalat belső működésére
  • a rendezettség, mint valamely jövőbeli ügyfélmágnes, erőteljesen vonzza az üzleti ajánlatokat, befektetéseket – hiszen a szemüknek hisznek, és azt látják, hogy adott vállalkozás képes a dolgokat kézben tartani, rendet tartani a maga környezetében, megbecsülve ezzel ügyfeleit, dolgozóit egyaránt
  • a raktár takarítás, pozitív képet festve mindezzel a vállalat teljes egészéről.

Tiszta raktár = fokozott biztonság

Gépi raktár takarítás

A raktár btakarítás tevékenységével megfelelhetnek a cégektől elvárt egészségügyi és biztonsági előírásoknak. Amennyiben arra törekszünk, hogy a raktár makulátlan legyen, ellenőrzés-biztossá takarítottá váljon, érdemes megbízni mindezzel egy professzionális takarító céget, akik megfelelő szaktudással felvértezetten ragyogóvá varázsolják a raktárakat az aljzattól a plafonig – eltávolítanak minden útjukba kerülő szennyeződést, így a raktárhelyiség méltán magára öltheti a biztonságos környezet méltatást.

Egy rendezetlen raktár amellett, hogy kaotikus, turkáló-hatást keltő, látképromboló hellyé csökken, mindemellett a munka során történő balesetek kockázata is jelentős mértékben növekedhet. A temérdek kockázati tényező között kiemelt helyen szerepelnek a folyosókon és polcokon éktelenkedő törmelékek, szilánkok, a gépekből esetlegesen kiömlő olaj – ezek bármelyike, és még számtalan kockázati faktor, potenciális balesetek elhanyagolt előidézőivé válhatnak.

 

Bízza profikra a raktár takarítás feladatának elvégzését, akik megfelelő tapasztalattal, eszközökkel és felszerelesékkel a birtokukban ragyogó környezetet, csillogó felületeket, rendezett teret és elégedett ügyfeleket hagynak maguk után!